top of page

Voldsomt uheld gav ny førende i OK Oktan 100 Super GT

Der er kommet ekstra spænding i toppen af tabellen i årets OK Oktan 100 Super GT efter weekendens tredje mesterskabsrunde på Ring Djursland. Men det var en ekstra spænding, som alle i feltet ville have været forruden, da et voldsomt uheld overgik Ole Petersen, Bredebro, og sendte ham fra første- til tredjepladsen i tabellen.


Uheldet indtraf ved starten af første heat, hvor en berøring mellem den tidligere mester og Casper Pilgaard, Ryomgård, sendte førstnævnte racerbilen sideværts ind i et autoværn. Racerbilen blev nærmest pulveriseret, mens den uheldige kører slap med knubs.

”Jeg fik en rigtig god start, og så blev jeg ramt på mit baghjørne, snurrede rundt og ramte autoværnet. Jeg nåede lige at tænke Det kommer til at gøre ondt,” fortalte Ole Petersen efter uheldet. ”Jeg er lidt forslået, men ellers har jeg det fint. Bilen har det ikke så godt. Den skal muligvis på pension, men nu må vi se.”


Det første heat blev rødflaget og ikke genstartet. Deltagerne i OK Oktan 100 Super GT endte derfor med kun at køre to heats.


I andet heat var det Mikkel C. Johansen, Slagelse, som førte an fra start, og selv om det faktisk lykkedes ham at trække fra forfølgerne, formåede Simon Birch Kristensen, Ikast, at køre ham ind og midtvejs i løbet overtage føringen, som han holdt til mål. Men Mikkel C. Johansen havde ikke længere farten og måtte senere se sig passeret af flere konkurrenter, heriblandt teamkammeraten Kevin Rossel, Vejle, som dog blev idømt en strafbane for at have påkørt ham i kampens hede.

Også finalen lignede en ny sejr til Simon Birch Kristensen, men netop Kevin Rossel ville det anderledes. 2019-mesteren pressede på i sin racer fra VHA M Racing, og midtvejs i løbet fandt han forbi Simon Birch Kristensen og kunne tage den første sejr i sin comeback-sæson.


Simon Birch Kristensen holdt længe andenpladsen, men da teenageren satte det ene hjulpar ud i sandet, udnyttede Frederik Nymark, Hadsten, det prompte. En straf i det foregående heat havde sendt ham tilbage til en startposition som nummer syv, men med solide overhalinger fik han kørt sig frem til andenpladsen. Dette resultat betød, at køreren fra Nymark Racing nu kan holde sommerferie på førstepladsen i OK Oktan 100 Super GT med 206 point. Simon Birch Kristensen indtager andenpladsen med 205 point, mens den uheldige Ole Petersen er rykket ned på tredjepladsen med 203 point.


Kevin Rossels finalesejr betød – sammen med teamkammerat Mikkel C. Johansens resultater – at VHA M Racing forsvarede sin føring i teammesterskabet, hvor Nymark Racing og Pilgaard Motorsport indtager anden- og tredjepladsen. Sidstnævnte teams Magnus Taulborg, Sabro, cementerede sin position øverst i tabellen for Am-kørerne, da han noterede sig for tre maksimumscorer gennem weekenden.


Foto: Morten Kimer Hansen.

Comentários


bottom of page