top of page

Syvende Super GT-sæson starter på Ring Djursland

I weekenden tager OK Oktan 100 Super GT Danmark hul på sin syvende sæson. Det kommer til at ske på Ring Djursland, hvor den første af sæsonens syv afdelinger bliver afviklet. Og det kommer til at ske med et nyt afviklingsformat.

Hidtil har devisen i klassen været én kører pr. bil, men nu er det muligt for to kørere at deles om en bil – et tiltag, der skal gøre det muligt for flere kørere at deltage i klassen. Samtidig er antallet af heats vokset fra tre til fire. Det betyder kort og godt, at solokørere bliver udfordret ved at skulle deltage i alle fire heats, mens de to kørere, som deler en bil, deltager i to heats hver.


Tre teams har valgt at gøre brug af den nye mulighed. Det gælder Outzen Motorsport, Røes Motorsport og Nymark Racing.


Outzen Motorsport indsætter to biler. Den ene bemandes af 2019-mesteren Kevin Rossel, Vejle, som skal køre sammen med Andreas Jochimsen, Nørre Alslev, som også vender tilbage til klassen. Den anden køres af Nicolai Aaberg Hansen, Ølstykke, og Ulrik Linnemann, Nibe. Et andet fynsk team er Røes Motorsport, som også har to biler i stalden. Den ene køres solo af Casper Røes, Odense, mens den anden bemandes af den unge duo Largim Ali, Albertslund, og Lasse Andreasen, Kolding. Førstnævnte deltog i de to sidste afdelinger i 2020-sæsonen, mens der for Lasse Andreasens vedkommende er tale om debut i OK Oktan 100 Super GT Danmark.


Det erfarne Nymark Racing er det sidste team, som har tilmeldt to biler til sæsonpremieren på Ring Djursland. Teamets veteran Frederik Nymark, Hadsten, skal dele sin racer med debutant Christoffer Christensen, Vamdrup, mens det bliver den tidligere Le Mans-kører Mikkel Mac, Nykøbing F., som skal køre teamets anden bil.


Mange af de kørere, som sidste år dominerede sæsonen, er tilbage i klassen. Udover netop Mikkel Mac – som kæmper for at forbedre sin andenplads – gælder det den forsvarende mester Ole Petersen, Bredebro, som har valgt at køre solo i mesterskabet. Det samme gælder Ronnie Bremer, Glostrup, og Kevin Verner, Silkeborg, der sidste år blev henholdsvis nummer tre og fire i mesterskabet.


Grundet corona-restriktioner har publikum ikke adgang til sæsonpremieren på Ring Djursland, men vil kunne følge det live på klassens youtube-kanal. Lørdag eftermiddag vises de to tidtagninger i OK Oktan 100 Super GT Danmark direkte, mens der søndag sendes live fra klokken 9.00 til klokken 17.00. Det sker på www.youtube.com/supergtdanmark.

Comentários


bottom of page