top of page

Super GT-kørerne kæmpede hårdt i mørket

Lørdagens Night Race rummede det hele. Tæt race på Padborg Parks asfalt. Udfordringer for kørerne, der skulle finde bremsepunkterne i mørket. Tilskuerne tilbage på lægterne, hvor de skabte god stemning med romerlys og fyrværkeri.

Den store sejrherre ved Night Race var Ole Petersen, Tønder. Han var hurtigst i begge tidtagninger, vandt det ene af de to løb, der blev kørt i dagsløb, og tog sejrene i de to afsluttende løb i mørket. Men rivalerne prøvede i den grad at vippe ham af pinden. Det gjaldt specielt Frederik Nymark, Hadsten, og Casper Pilgaard, Ryomgård. De pressede den regerende mester i aftenens sidste løb.


Her havde Ole Petersen pole position, men fik ikke den bedste start. Selv om han blev presset bagfra af Frederik Nygaard og angrebet på ydersiden af Casper Pilgaard, rundede han første sving på førstepladsen. Han kunne drage fordel af, at de to rivaler først skulle ud i en indbyrdes kamp, inden Casper Pilgaard fik etableret sig på andenpladsen. Nu satte han jagten ind på den førende Ole Petersen, kom tættere og tættere og lå snart klinet til hans kofanger. Et lille kiks under nedbremsningen for enden af langsiden med tre omgange igen betød, at Casper Pilgaard ikke fik lejlighed til at sætte det afgørende indgreb ind på Ole Petersen.

Bag Ole Petersen og Casper Pilgaard var der i det afsluttende løb også kamp. Frederik Nymark kom til sidst under pres fra Ronnie Bremer, København. Sidste års treer i mesterskabet var forhindret i at deltage i tidtagningerne og måtte derfor starte lørdagens to første løb fra bageste række, men han fik kæmpet sig frem og var under et sekund fra en podieplacering.


Night Race var også præget af stærke indsatser fra feltets Am-kørere. Martin Henckel Mortensen, Hals, blandede sig således konstant i topkampen.

I første heat fik han kørt sig frem og fravristet føringen fra Mikkel Mac, Nykøbing Falster – en føring, han holdt længe, inden et lille kiks gav en åbning til Ole Petersen. I andet heat var han i tæt kamp med Largim Ali, Albertslund, hvor det endte med så store skader, at Martin Henckel Mortensen måtte trille i pit. Med en heroisk indsats lykkedes det teamets mekanikere at få gjort bilen klar til det første aftenløb, hvor det blev til lørdagens anden Am-sejr, men i det sidste aftensløb havde Martin Henckel Mortensen ikke samme fart. Her var det Largim Ali, der tog Am-trofæet efter et løb, hvor han havde en tæt kamp med Kevin Verner Jensen, Silkeborg, om femtepladsen. Nicolai Aaberg Hansen, Smørum, tog også en Am-sejr ved Night Race


Efter Night Race er der lagt op til en virkelig tæt kamp om Am-mesterskabet inden de to sidste afdelinger. Largim Ali fører her sammen med sin makker – Lasse Andreassen, Kolding – fortsat tabellen. Duoen fra Røes Motorsport har nu 636 point, Martin Henckel Mortensen har 620 points, mens tredjepladsen indehaves af Outzen Motorsports Nicolai Aaberg Hansen/Ulrik Linnemann med 584.


I kampen om det generelle mesterskab kunne Ole Petersen med sine resultater fra Night Race trække fra forfølgerne – bl.a. fordi de to nærmeste rivaler Christian Sørensen, Aarhus, og Kevin Verner Jensen blev mødt af udfordringer. Christian Sørensen scorede godt nok sæsonens tredje sejr i et af eftermiddagsløbene, men måtte udgå på første omgang af finalen. Kevin Verner Jensen havde sat næsthurtigste tid i første tidtagning, men derefter kunne han blot notere sig en fjerdeplads som bedste resultat i de fire heats.


Foto: Morten Kimer Hansen.

Comments


bottom of page