top of page

Super 2L-titlen blev afgjort på årets fjerdesidste omgang

Det var i den grad marginalerne, som blev afgørende, da årets mester i Grand Prix Tours Super 2L blev afgjort på Padborg Park. Inden årets sidste løbsweekend havde seks kørere større eller mindre mulighed for at erobre titlen, men som weekenden skred frem, skrumpede kandidatfeltet ind til to personer. Malte Ebdrup, Farsø, og Jakob Steffensen, Viborg. Og afstanden mellem dem blev mindre og mindre, og til sidst kunne Jakob Steffensen vinde sit første mesterskab med en margen på sølle et point.

Da finalen startede på Padborg Park, havde Malte Ebdrup et forspring på fem point til Jakob Steffensen. På de første omgange af finalen fulgte de to hinanden på fjerde- og femtepladsen med Malte Ebdrup i front, men så forandrede tingene sig pludselig for de to. Nærkontakt med en konkurrent gav skader på Malte Ebdrups bagdæk, og han faldt flere pladser tilbage, men holdt stadig fat i mesterskabsføringen med blot et points forspring.


Jakob Steffensen indtog gennem det meste af løbet fjerdepladsen efter Nicolai Nygaard Pedersen, Brønderslev, Mike Nordby Mathiesen, Varde, og Peter Hegelund, Hadsten. Nicolai Nygaard Pedersen og Mike Nordby Mathiesen kæmpede hårdt om føringen, og en lille fejl betød, at Nicolai Nygaard Pedersen ramte konkurrenten, ødelagde fronten på sin bil, så han måtte udgå. Dermed rykkede Jakob Steffensen frem på tredjepladsen, som han holdt til mål, hvor han vandt Grand Prix Tours Super 2L-mesterskabet med et points forspring til Malte Ebdrup.

Finalen på Padborg Park blev vundet af Mike Nordby Mathiesen. Det var Masters-kørerens fjerde generelle sejr i år i Grand Prix Tours Super 2L, og den sikrede ham ikke bare Masters-titlen for kørerne over 35 år. Den sikrede ham også tredjepladsen i kørermesterskabet. Ligesom sin bror Mark Mathiesen, Hørning, har Mike Nordby Mathiesen gennemført alle årets 18 løb, hvilket var stærkt medvirkende til, at Rac37eam vandt teammesterskabet i klassen foran GMB Motorsport og Steffensen Racing.


Foto: Morten Kimer Hansen.

Comments


bottom of page