top of page

Sæsonens højdepunkt venter for Super GT-kørerne

Nu er vi kommet ind i september. Formelt er efteråret over os. I hvert fald bliver det mørkt tidligere og tidligere. Det er der mange, som begræder, men ikke de racerkørere, som i weekenden stiller til start i OK Oktan 100 Super GT Danmark. I weekenden står programmet nemlig på Night Race på Padborg Park – arrangementet, hvor det sidste løb slutter i buldrende mørke og banen kun er delvist oplyst af projektører.

Night Race så dagens lys (!) i 2015, hvor OK Oktan 100 Super GT Danmark også blev introduceret, og siden da har det været sæsonhøjdepunktet. Undtagelsen var sidste år, hvor coronapandemien og fraværet af tilskuere betød, at løbet blev afviklet som et Light Race.


Forud for Night Race er der tæt kamp i toppen af tabellen. Efter en svær sæsonstart har Ole Petersen, Tønder, fået lagt sig i front, men han bliver pustet kraftigt i nakken af dels Christian Sørensen, Aarhus, dels Kevin Verner Jensen, Silkeborg. I weekenden er der dog flere kørere, som går efter pokalen med de største ører, for Night Race er løbet, man bare vil vinde. Frederik Nymark, Hadsten, Mikkel Mac, Nykøbing Falster, og Kevin Rossel, Vejle, vil gøre alt for at sejre i finalen lørdag aften.


Feltet har ved Night Race fået en tilføjelse. De faste deltagere bliver nemlig udfordret af Steffen Petersen, Bredebro. Sønderjyden, der er storebror til den regerende mester Ole Petersen, får dermed sin debut i klassen, og udover fire testomgange i forbindelse med klassens lancering tilbage i 2015, har han ikke kørt race med en Super GT-bil. Men helt uerfaren er han ikke. I 2011 blev han nummer tre i Suzuki Swift Challenge, og to år senere tog han sølvet i Danmarksmesterskabet for Yokohama 1600 Challenge.


Deltagerne i OK Oktan 100 Super GT Danmark afvikler deres træninger og tidtagninger fredag, mens klassen fire løb – de to første med rullende start og de to sidste med stående start – køres lørdag eftermiddag og aften. Såvel tidtagningerne som de fire løb kan alle opleves live på youtube.com/supergtdanmark.


Foto: Morten Kimer Hansen.

Comments


bottom of page