top of page

Peter Hegelund: ”Jeg venter bare på at kunne teste igen.”

Peter Hegelund, Hadsten, var et af de nye navne i sidste års udgave af Grand Prix Tours Super 2L. Selv om han var helt ny i motorsporten, gjorde han opmærksom på sig selv. I 2023 vandt han en af de seks pointgivende tidtagninger, ligesom han hele tre gange sluttede løb i top 3 – med en sejr i finaleweekenden på Padborg Park som det bedste resultat.”Det har været en kæmpe rejse gennem min første sæson,” siger han. ”Bare fra det første løb, hvor man skulle fokusere på at line rigtigt op til gridden, til at jeg skulle lære at sætte nogle gode omgangstider. Jeg har lært noget nyt fra løb til løb, og det har været sjovt at kunne udvikle sig på den måde.”

 

Uden nogen baggrund fra karting eller anden form for motorsport var det en helt ny verden, som åbnede sig for ham.

 

”Den største udfordring var helt klart at lære bilen og banerne at kende,” siger Peter Hegelund. ”En ting er at kontrollere racerbilen, men man skal også være hurtig i den. Det er enormt udfordrende at køre race på banen. En ting er kvalifikationen. Noget andet er at ligge tæt på konkurrenter. Det er ikke noget, man bare lige lærer på en sæson.”

 

Den 21-årige østjyde er klar til at tage hul på sin anden sæson i klassen.

 

”Jeg venter bare på, at jeg kan komme ud at teste igen. Det glæder jeg mig til,” siger han. ”Jeg havde nogle udfordringer på Ring Djursland og Jyllandsringen. De baner vil jeg have mere fokus på, ligesom jeg skal blive bedre til at kæmpe på banen, så jeg bliver bedre til at kunne sætte overhalinger ind og forsvare min position.”

 

”Jeg kender endnu ikke årets felt, men jeg håber på, at jeg kan komme i top 10. Jeg har lidt svært ved at vurdere, hvor jeg står. Var det bare begynderhold eller havde jeg fat i noget af det rigtige sidste år, kan jeg godt spørge mig selv om, for jeg er stadig ikke 100 procent vant til det. Jeg glæder mig meget til at komme i gang med den nye sæson og møde de nye deltagere. Det bliver spændende.”

 

Foto: Morten Kimer Hansen.

bottom of page