top of page

Ole Petersen vandt amputeret tidtagning

Deltagerne i OK Oktan 100 Super GT har i år en kortere tidtagning end tidligere i løbsseriens historie. Blot ti minutter har kørerne til at sætte en tid, der dels udløser point, dels bestemmer deres startposition til første løb. Men ved Sommerløbet på FDM Jyllandsringen fik kørerne kun godt fem minutter til at sætte en god tid.

Forklaringen var den, at Christian Sørensen, Aarhus, efter blot fire minutter havde sat den hidtil bedste omgangstid for så derefter at køre i sandkassen for enden af langsiden. Det udløste først en gul flagzone, siden sendte det en safety car på banen. Lige inden det skete, nåede Ole Petersen, Bredebro, at sætte en tid, der var tre tusindedele bedre end Christian Sørensens, men herefter havde de andre kørere kun en mulighed for at slå denne tid. Det var på den sidste flyvende omgang, der lige akkurat blev tid til, efter at safety car’en havde forladt banen, men formåede ingen at forbedre deres omgangstider.


Andreas Jochimsen, Eskilstrup, og Casper Røes, Odense, endte med at blive noteret for henholdsvis tredje- og fjerdebedste tid, mens ottendebedste tid betyder, at Casper Pilgaard, Ryomgård, starter søndagens første løb fra pole position.


For flere af deltagerne i OK Oktan 100 Super 2L-klassen var der ikke blot tale om første køretur i en Super 2L-racer på FDM Jyllandsringen, men også deres første møde med banen.

Det gjaldt eksempelvis Daniel Träger, Roskilde, som er dobbelt debutant på FDM Jyllandsringen, men han endte ikke desto mindre med at sætte bedste tid for Super 2L-kørerne, blot fem hundrededele af et sekund foran Silas Rytter, Sæby. Med ottendebedste tid starter Simon Stenspil, Hedehusene, søndagens første løb fra pole position.


Foto: Morten Kimer Hansen.

コメント


bottom of page