top of page

Ole Petersen: ”Jeg troede ikke, jeg ville vinde.”

Tidligere på måneden blev Ole Petersen, Bredebro, kåret som vinder af OK Oktan 100 Super GT. Det var tredje gang, at det skete, men 2023-titlen var langt fra nogen rutineopgave for den sønderjyske racerkører.

”Jeg ved ikke, om det er det bedste af mine tre mesterskaber, men jeg troede ikke, jeg ville vinde efter mit voldsomme uheld,” siger Ole Petersen med henvisning til det crash, hvor hans hvide Super GT-racer ramte sidelæns ind i et autoværn på Ring Djursland. ”Efter det uheld gjaldt det om at kæmpe tilbage, og så var det et fedt mesterskab at vinde.”


Uheldet på Ring Djursland i juni var voldsomt. Ole Petersen slap heldigvis med få knubs. Det gjorde racerbilen ikke. Teamet måtte have fat i en anden bil og gøre den klar til race. Der gik næsten to måneder, inden han igen kunne køre race i OK Oktan 100 Super GT.


”Det tog ikke lang tid at få kroppen klar igen, men som ugerne gik, var jeg bange for, at jeg ikke ville kunne køre igen. At der var noget, som havde sat sig i mig,” indrømmer Ole Petersen. ”I den første rullestart skulle jeg lige igennem den første omgang og have ro i hovedet, inden jeg kunne sige Så er vi tilbage igen.”


Og Ole Petersen var tilbage igen. Da kampen om OK Oktan 100 Super GT blev genoptaget efter sommerferien ved Valvoline GP Danmark på FDM Jyllandsringen, var han hurtigst i tidtagningen og vandt to af de tre løb i sin nye racer. Men det krævede tilvænning for hans vedkommende.


”Teknisk set burde de to biler være ens, men de føltes som to vidt forskellige biler,” forklarer han. ”Jeg havde kørt fire år i min gamle bil, men jeg skulle lige have den nye ind under huden. Den kørte jo stærkt nok, så jeg kan ikke brokke mig over, at den ikke duede.”

Udover at sikre sit tredje mesterskab i OK Oktan 100 Super GT gav 2023 også Ole Petersen en ny titel som far. Weekenden før finalen på Padborg Park fødte kæresten Nadia parrets første barn, datteren Mercedes.


”Jeg er glad for, at Nadia fødte inden finaleweekenden, for den havde jeg ikke gennemført, hvis det først var sket weekenden efter. Man får et helt andet syn på livet, når det sker. Nu er der også andre, man skal tage hensyn til,” siger Ole Petersen. Men selv om han siden 2017 har kørt med en stjerne på fronten af sin Super GT-racer, han har ikke bestemt datterens navn. ”Nadia syntes, at det var et flot navn, og det har ikke noget med biler at gøre.”


Lige nu er Ole Petersen på barsel sammen med familien, men med tiden begynder han snart at tænke på fremtiden.


”Der skal ske noget drastisk, hvis vi ikke er på gridden til næste år,” slår den tredobbelt Super GT-mester fast. Foto: Morten Kimer Hansen.

bottom of page