top of page

Mac og Nymark gav Nymark Racing dobbeltsejr

For et team blev sæsonpremieren i OK Oktan 100 Super GT Danmark den helt store triumf. Efter en problemfyldt 2021-sæson vendte man tilbage i suveræn stil, og teamets to pro-kørere – Mikkel Mac, Nykøbing Falster, og Frederik Nymark, Hadsten – vandt såvel heat 2 som den afsluttende finale, hvor de rent faktisk kæmpede indbyrdes om sejren, selv om de havde lagt afstand til Martin Henckel Mortensen, Risskov, som tog tredjepladsen foran den forsvarende mester, Ole Petersen, Bredebro.

Alt var dog ikke en walk over for Nymark Racing, som specielt blev udfordret i det første af søndagens tre heat. Efter deres succes i tidtagningen skulle Frederik Nymark og Mikkel Mac starte løbet fra henholdsvis syvende- og ottendepladsen, men deres avancement i feltet blev ikke så godt som ventet. Mikkel Mac tog kun et par pladser på de første omgange, og han måtte bl.a. lukrere på, at den forankørende Christian Sørensen, Aarhus, måtte trække sig, inden han kunne tage tredjepladsen.


Lasse Poulsen, Ringe, havde længe ført løbet fra pole position, men på den sjette omgang fik han problemer med benzintilførlsen i sin bil. Christian Sørensen presset sig forbi, så han kunne gå i front, men Christian Sørensen blev snart udfordret af Casper Pilgaard, Ryomgård, som var fulgt med under overhalingen af Lasse Poulsen. Casper Pilgaard fik hurtigt kæmpet sig videre til førstepladsen, og selv om han slap for presset fra Christian Sørensen, kom der et nyt fra Ole Petersen. Denne havde selv været under pres fra Mikkel Mac og Martin Henckel Mortensen, men selv om han forsøgte ethvert trick i bogen, kunne Ole Petersen ikke komme forbi Casper Pilgaard inden det ternede flag.


Casper Pilgaard kæmpede også med om topplaceringerne i andet heat, hvor han sluttede som firer, men han kom slet ikke til start i finalen. Under opvarmningsomgangen ramte han den forankørende Mikkel Mac, og skaden på fronten af bilen blev så stor, at han måtte trille i pit. En anden uheldig kører var Andreas Jochimsen, Eskilstrup, som havde sat fjerdehurtigste tid i tidtagningen, men havde en solo-afkørsel i det hurtige Big Mag-sving, hvorfor han brugte de resterende løb på at køre sig op.


bottom of page