top of page

Kan Ole Petersen score et hattrick?

I den kommende weekend starter den ottende udgave af OK Oktan 100 Super GT Danmark. På Padborg Park skal årets første løbsvindere findes i kampen om dette års mesterskab. Her er der speciel fokus på én kører, Ole Petersen, Bredebro, som er forsvarende mester i klassen.

Ole Petersen er dog mere end det. Sønderjyden vandt også titlen i 2020, og efter Michel Nykjær, Næstved, er han dermed den anden deltager, som har taget to titler. Og Ole Petersen har muligheden for at score et hattrick. Hvis han altså kan!


Feltet i årets OK Oktan 100 Super GT Danmark er stærkt. Le Mans-køreren Mikkel Mac, Nykøbing Falster, er tilbage for at foretage et nyt angreb på titlen, hvor også sidste års toere og treere i mesterskabet – Christian Sørensen, Varde, og Casper Pilgaard, Ryomgård – vender tilbage. Det gælder også Martin Henckel Mortensen, Aarhus, som sidste år vandt Am-klassementet og tog flere løbssejre undervejs.

2022-sæsonen kommer også til at byde på et gensyn til tidligere kørere og velkommen-til for nye. Michael Søvang Christensen, Grindsted, avancerede til OK Oktan 100 Super GT Danmark i 2020 efter en titel i OK Mobil 1 Legend Car Cup, men var under de to foregående corona-sæsoner ikke i feltet. Han er klar til at banke rusten af og kæmpe med, hvor han bl.a. kommer til at møde debutanter som f.eks. Peter Bøllingtoft, Ringe, Magnus Taulborg, Sabro, og Jacob Sevel Andersen, Brædstrup. De to sidste kommer begge fra DS3 Cuppen.


Et nyt tiltag i år er Super 2L – en klasse i klassen. Visuelt er køretøjerne identiske med racerbilerne fra Super GT, som de starter sammen med, men de har færre hestekræfter.


Otte kørere har meldt sig til klassen. Yngste mand er 18-årige Daniel Träger, Roskilde. Ældste er 55-årige Sander Steffensen, Viborg. Men feltet tæller også skuespiller Simon Stenspil, Hedehusene, som nu vil forsøge sig som racerkører, og den tidligere Legend Car Cup-kører Mike Mathiesen, Varde, der har fået lokket sin bror – Mark Mathiesen, Hørning – med i feltet.


OK Oktan 100 Super GT og Super 2L kører tidtagning lørdag eftermiddag, mens løbene finder sted søndag. Første heat starter 12.30, mens de to afsluttende heat er programsat til 15.35 og 16.30.


Foto: Morten Kimer Hansen.

Commenti


bottom of page