top of page

”Jeg har fået blod på tanden”

Martin Henckel Mortensen var en af de kørere i OK Oktan 100 Super GT Danmark, som sidste år virkelig fik gjort opmærksom på sig selv. Fire løbssejre foruden flere top 3-placeringer blev det til.


”Jeg har fået blod på tanden til mere. Sidste år vandt jeg Am-mesterskabet, så nu vil vi i teamet gerne gå efter det generelle mesterskab,” siger racerkøreren fra Hals. ”Vi var selv i teamet lidt overraskede over, at det gik så godt.”

Overraskelsen skyldes blandt andet chaufførens baggrund.


”Inden jeg debuterede i Super GT, var min eneste erfaring fra bilsporten min 2019-sæson, hvor jeg kørte 1600 Challenge,” fortæller Martin Henckel Mortensen. ”Men inden da har jeg i mange år kørt karting i udlandet, og det har åbenbart været meget effektivt.”


Rammerne for Martin Henckel Mortensen i form af familieteamet bliver på mange måder de samme som i 2021. ”Det fungerede rigtigt godt, men vi opgraderer naturligvis lidt på forskellige områder,” siger han. ”Jeg er jo blevet til pro-kører, og det bliver spændende se, om vi kan leve op til sidste års afslutning i mesterskabet.”


Martin Henckel Mortensen er glad for, at OK Oktan 100 Super GT Danmark i den kommende sæson dropper muligheden for at have to kørere i bilen, og at man vender tilbage til det tidligere format.


”Sidste år var der af og til nogen, som mente, at vi solo-kørere havde mere køretid end de kørere, som delte en bil, men jeg vil gerne i den kommende sæson bevise, at det var ikke var årsagen til mine gode resultater,” slutter Martin Henckel Mortensen.


Foto: Morten Kimer Hansen.

Comments


bottom of page