top of page

”Jeg fik en perfekt start”

Da OK Oktan 100 Super GT Danmark kørte sidste løb før sommerferien, var det Lasse Poulsen, Ringe, som kom først til første sving på FDM Jyllandsringen.


”Jeg fik en perfekt start,” siger køreren fra VHA Motorsport, som fra sin position i yderbanen overrumplede Casper Pilgaard, Ryomgård, der havde pole position i inderbanen. Han kom først ind i første sving. ”Jeg lagde afstand til Casper og de andre, men så kom der safety car og feltet blev samlet.”

Lasse Poulsen kunne ved genstarten atter lægge afstand til forfølgerne. ”Desværre begyndte bilen at opføre sig underligt,” fortæller han. ”Desværre måtte jeg udgå med en punktering på højre baghjul.” Teamkammeraten Peter Bøllingtoft havde også et uheldigt første løb på FDM Jyllandsringen. Han havde kæmpet med om topplaceringerne blandt de andre kørere i Am-divsionen, men en nærkamp med en konkurrent endte desværre med et knækket hjulophæng.


VHA Motorsports duo i OK Oktan 100 Super GT Danmark kunne i andet heat kæmpe sig fra startplaceringer som nummer 12 og 13 op gennem feltet og slutte andet heat som nummer seks og otte.


”Til finalen skulle jeg starte som nummer 12, men der var desværre en bil foran mig, som gik i stå,” siger Peter Bøllingtoft. ”Jeg fik en større skade på fronten, men genoptog jagten fra sidstepladsen. Jeg kom frem til de bedste Am-kørere og kæmpe om en plads på podiet, men blev desværre skubbet af banen for enden af langsiden og måtte udgå.”

Teamkammerat Lasse Poulsen kæmpede sig fra niendepladsen til en femteplads over målstregen. ”Dommerne mente, at jeg ramte en konkurrent og gav mig seks strafsekunder, så jeg røg ned på 11. pladsen,” siger han.

”Vi havde farten på begge vores Super GT-biler, men vi manglede bare heldet,” siger teamchef Peter Rasmussen. ”Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har haft en punktering i mit team. Det er vel 20 år siden. Og når det så sker, så sker det fra en førsteplads. Det var virkelig frustrerende.”


Som det eneste team i klassen indsætter VHA Motorsport biler i såvel Pro-, Am- som 2L-mesterskabet. I sidstnævnte klasse er man repræsenteret af Viktor Poulsen, Ringe.

”Jeg havde ikke nogen erfaring med banen på forhånd,” siger Viktor Poulsen. ”Vi prøvede forskellige opsætninger af bilen, men vi kunne ikke frem til noget, som var optimalt.”


Viktor Poulsen rykkede fra tredje- til fjerdepladsen i kampen om titlen i OK Oktan 100 Super 2L Danmark. ”Jeg er stadig med i kampen om titlen,” slår den fynske teenager fast.


”Jyllandsringen er en teknisk svær bane, og den tager tid at lære, men kræver også, at man har erfaring med bilen,” tilføjer teamchef Peter Rasmussen. ”Viktor har god fart på banen, når det hele spiller, så han har noget at bygge videre på til det næste løb på banen.”


Foto: Morten Kimer Hansen.

bottom of page