top of page

Hattrick eller ny mester i OK Oktan 100 Super GT Danmark?

Søndagens finale i OK Oktan 100 Super GT Danmark tegner til at blive historisk. Efter en meget tæt og intens sæson skal årets mester findes. Spørgsmålet er, om klassen skal opleve sit første titel-hattrick, eller om klassen skal have sin mester nummer seks?

Ole Petersen, Bredebro, er dobbelt forsvarende mester i klassen, og et af de klare esser, han har i ærmet, er scenen for årets finale: Padborg Park. Det sønderjyske motorsportsanlæg er den racerbane, hvor han har tilbagelagt flest omgange. Han kender hver en kvadratmeter af den 2.150 meter lange racerbane som sin egen bukselomme, men det får han også brug for. For han har noget at indhente.

Le Mans-køreren Mikkel Mac, Nykøbing Falster, har nemlig et solidt forspring i toppen af tabellen, men spydspidsen fra Nymark Racing har også haft en mareridtsweekend tidligere på året – en weekend, som han ikke håber på at skulle gentage. Men den mesterskabsførende kører har også en teamkammerat i Frederik Nymark, Hadsten, der flere gange i løbet af sæsonen har vist, at teamordrer er et fremmedord i teamet, når han har presset Mikkel Mac. Men Frederik Nymark skal også selv presse på, hvis han dels skal indhente Ole Petersen på andenpladsen i tabellen, men også holde Andreas Jochimsen, Eskilstrup, stangen.

Sidstnævnte ridder på en bølge af succes for tiden. Køreren fra Outzen Motorsport vandt finalen ved Tectyl GP Danmark og sejrede ved Night Race. Han kan måske ikke indhente Mikkel Mac i toppen af tabellen, men et hattrick af finalesejre vil uden tvivl gøre ham til medaljetager.


Egentlig skulle vi ikke bare skrive årets mester, men årets mestre, for der er også kamp om Am-mesterskabet, hvor ni af de i alt 18 kørere, som gennem sæsonen har deltaget i OK Oktan 100 Super GT Danmark, har deres interne kamp.


Storfavoritten til Am-titlen er Michael Søvang Christensen, Grindsted, som i år er vendt tilbage til klassen efter at have holdt raceren stående i garagen under corona-nedlukningen. Klassens alderspræsident håber på at kunne afslutte sin sidste sæson i klassen med et mesterskab, hvor han er blevet udfordret af flere debutanter. Det gælder eksempelvis Magnus Taulborg, Sabro, og Gustav Søderberg Krogh, Vedbæk, men også erfarne Lasse Andreassen, Kolding, har gennem sæsonen kunnet drille ham.


Foto: Morten Kimer Hansen.

Comentários


bottom of page