top of page

Dobbeltmesteren Michel Nykjær vender tilbage til Super GT

Det er ikke bare en velkendt, men også et succesfuldt navn, som til næste år vender tilbage til de danske racerbaner. Michel Nykjær, Næstved, gør nemlig comeback i OK Oktan 100 Super GT Danmark – den løbsserie, hvor han i 2016 og 2017 tog mesterskabet.

”Jeg har savnet sporten og tænkt Hvorfor skal det være kedelig og gråt? Når man savner racet, så skal man også gøre noget ved det,” siger den 44-årige sydsjællænder. ”Jeg danner mit eget team Nykjær Motorsport. Jeg skal selv køre i Super GT-klassen, og så vil vi også have en Super 2L-racer, som vi vil servicere for en kører.”


Efter at have deltaget i enkelte løb i klassens debutsæson i 2015 var Michel Nykjær i de næste to sæsoner fast mand i klassen, hvor han blev den første dobbelte mester. I begge sæsoner slog han Frederik Nymark, Hadsten, men så blev motorsporten sat på pause.


”Efter 2017-sæsonen fik jeg beskeden om, at min mor havde fået kræft,” fortæller han. ”Jeg havde gang i min forretning og havde tre små børn, så jeg havde ikke gnisten til at køre. Min mor døde i april, og hun havde ofte sagt til mig, at jeg skulle ud at køre race igen. Og nu er det tiden at gøre det.”


Det bliver dog en markant anderledes opgave for Michel Nykjær, end da han sidste gang var med i OK Oktan 100 Super GT Danmark.

”Dengang kom jeg bare med min køredragt og hjelm, men her bliver det med mit eget team,” siger han. ”Sidste gang, jeg stillede op med mit eget team, var i 2007, hvor jeg tog min første DTC-titel. Min far og jeg har så opbygget nogle historiske biler, så jeg føler da, at skruetrækkerne stadig er varme i hænderne på os.”


Bag et rat føler han sig heller ikke rusten.


”Jeg har kørt et enkelt historisk løb eller to, og så har jeg i mange år været instruktør hos Porsche Danmark ved deres Porsche On Track-arrangementer,” slutter Michel Nykjær.

Comments


bottom of page