top of page

Debutant tog en hurtig beslutning

Et af de nye navne, du skal lære at kende i årets OK Oktan 100 Super GT Danmark, er Peter Bøllingtoft. Den 22-årige fynbo har netop skrevet kontrakt med Peter Rasmussens VHA Motorsport, som også indsætter en bil med Lasse Poulsen bag rattet.

”Jeg har kørt mod Lasse tidligere i karting, og jeg har snakket meget med ham om Super GT,” fortæller debutanten. ”Så tog det ene ord lige det andet. Det gik rimelig hurtigt fra, at jeg tænkte, at det kunne være sjovt, til jeg tog en beslutning.”


Hvis du mener, at du er stødt på efternavnet Bøllingtoft før, så passer det. Peters far, Brian, har kørt kart, ligesom også hans to onkler – René og Jackie – har gjort. Og hans fætter Nikolaj for den sags skyld.


”Jeg har længe gået og spekuleret på, om ikke jeg skulle prøve at komme i gang igen,” siger Peter Bøllingtoft. ”Da jeg var jeg yngre, kørte jeg i KF3- og KF2-klasserne i karting, hvor jeg både deltog i den tyske mesterskab og WSK-serien. Siden har jeg dyrket e-sport og også kørt lidt trackday.”


Når årets sæson i OK Oktan 100 Super GT Danmark skydes i gang den 8. maj på Padborg Park, får Peter Bøllingtoft ikke bare sin debut i klassen, men også i en bilklasse overhovedet.


”Det bliver vildt spændende, men jeg glæder mig til min første test, for jeg har ikke prøvet Super GT-bilen endnu,” siger han. ”Men jeg håber, at jeg kan trække på min tidligere erfaring, men også den store viden, som min teamchef Peter Rasmussen har omkring datalogging. Det er noget, jeg selv har brugt meget i e-sporten.”

”Jeg ser det som en stor fordel at have både en Am-kører i Peter og en Pro-kører i Lasse Poulsen i teamet,” siger Peter Rasmussen. ”Peter vil have stor fordel fra både data og sparring med Lasse Poulsen, og jeg forventer, at Lasse og jeg vil kunne hjælpe Peter hurtigt i gang i Super GT.”


”Jeg sigter efter at vinde Am-mesterskabet, men jeg vil også gerne have nogle podier i løbet af sæsonen,” slår debutanten fast.


Foto: VHA Motorsport.

コメント


bottom of page