top of page

Casper Pilgaard vandt første løb

Der blev virkelig gået til stålet, da søndagens første løb for OK Oktan 100 Super GT Danmark blev kørt på FDM Jyllandsringen. Casper Pilgaard, Ryomgård, startede løbet fra pole position og han vandt det også. Men der var ikke tale om en start-mål-sejr.

Lasse Poulsen, Ringe, var meget offensiv i starten, og selv om alle kørere kom igennem første sving, begyndte der at ske ting og sager på publikumslangsiden, da både Christian Sørensen, Aarhus, og Frederik Nymark, Hadsten, røg af banen. En safety car var nødvendig, og da løbet blev givet frit, kæmpede Casper Pilgaard hårdt for at komme forbi den førende Lasse Poulsen. Det skete på syvende omgang, men da Mikkel Mac, Nykøbing Falster, Andreas Jochimsen, Eskilstrup, og Ole Petersen, Bredebro, nærmest lå som et tog lige bagved, fik de snart presset sig forbi Lasse Poulsen, som måtte udgå med teknisk defekt.


Mikkel Mac, Andreas Jochimsen og Ole Petersen fortsatte med at kæmpe intenst, og det kunne Casper Pilgaard drage fordel af ved at få luft til dem. Selv om Mikkel Mac på et tidspunkt var ved at indhente ham, måtte han dog til sidste koncentrere sig om at forsvare sig overfor angrebene fra Andreas Jochimsen.

Lasse Andreassen, Kolding, startede løbet som nummer 12, men formåede at køre sig op, blive bedste Am-kører og slutte på en generel femteplads trods hårdt pres fra Martin Henckel Mortensen, Aarhus.


I OK Oktan 100 Super 2L blev der vanen tro kæmpet hårdt, og på et tidspunkt endte det i en karambolage i indgangen til langsiden, som sendte Mike Mathiesen, Varde, Sander Steffensen, Viborg, og Viktor Poulsen, Ringe, rundt i piruetter. Nicolai Nygaard Pedersen, Brønderslev, kunne tage sin anden heatsejr i denne sæson, mens Silas Rytter, Søby, blev idømt to strafbaner for træning, hvilket sendte ham ned på tredjepladsen bag Daniel Träger, Roskilde.


Foto: Morten Kimer Hansen.

bottom of page