top of page

Bestilte to biler efter testkørsel

Mike Mathisen har i flere år været en af de toneangivende kørere i OK Mobil 1 Legend Car Cup og sidste år fik han ved Asetek Finalen følgeskab af sin lillebror Mark. De besluttede sig for, at de i den nye sæson skulle køre race sammen. Men en testkørsel gjorde, at de og Rac37eam i år deltager i 2L-klassen i OK Oktan 100 Super GT Danmark.


”Jeg har gået med tanken om at køre banerace i lang tid,” siger Mark Mathiesen, som havde tre sæsoner i karting i 00’erne bag sig. ”Jeg er kommet på racerbanerne i mange år, og så kom jeg til at prøve Mikes Legend. Der gik 14 dage, og så var jeg tilmeldt en racerskole.”

I vinterens løb skete der noget andet. Brødreparret lagde vejen forbi Padborg Park for at prøve en af bilerne til den nye 2L-klasse.


”Jeg har vist aldrig nogensinde haft et så stort smil på. Det er en rigtig racerbil, og det er langt fra, hvad jeg har prøvet tidligere,” siger Mark Mathiesen med begejstring. ”Bare det at skulle gå på bremsen ved 70 meter. Det er angstprovokerende. Nu venter du. Nu venter du, sagde jeg hele tiden til mig selv. Da vi kørte afsted derfra, havde vi lavet en aftale om to biler.”


”Jeg har aldrig set en mand smile i så lang tid,” siger Mike Mathiesen. ”Da testen var ovre, var det ikke til at få Mark ind i bilen, så vi kunne komme hjem, for han havde armene op over hovedet.”

Mike Mathiesen selv er også meget begejstret for 2L-raceren. ”Jeg har kørt Legend længe. Jeg kan godt mærke, at Mitjet er en rigtig racerbil, mens Legend mere er skæg og ballade. Der er en rigtig god samlekvalitet, og så kører bilen bare rigtig godt,” fortsætter Mike Mathiesen.


”Mark og jeg var bare solgt efter testen, og jeg tror, at 2L-racerne kan udvikle sig til at blive Danmarks største racerklasse, for når man lige holder købet af bilen ude, har jeg regnet mig frem til, at jeg kan køre en sæson med driftsomkostninger, som er på niveau med min tid i Legend-klassen.”


Foto: Rac37eam.

Comments


bottom of page