top of page

Afgørelsens time

Efter en sæson med seks forudgående afdelinger byder weekenden på finalen i OK Oktan 100 Super GT Danmark. Ved Asetek Finaleløbet på Padborg Park skal vinderen af årets mesterskab, og intet er afgjort endnu. Flere kørere er i spil til titlen, men intet mindre end seks kørerkonstellationer har teoretisk muligheden for at løfte den store pokal til sidst.

Som forsvarende mester og førende i tabellen har Ole Petersen, Tønder, favoritværdigheden. Hertil kommer, at Padborg Park er den bane, hvor han har tilbagelagt flest omgange, men hans succes gør også, at han har 60 kilo succesballast med i bilen. Han har et forspring på 41 point, og da der er mulighed for at score hele 150 point i løbet af weekendens to tidtagninger og fire heats, kan han ikke bare hvile på laurbærrene.


Christian Sørensen, Aarhus, er den nærmeste udfordrer til den regerende mester. Ved seneste afdeling af OK Oktan 100 Super GT Danmark – Night Racet på Padborg Park – var han en af løbsvinderne, så den sønderjyske bane passer ham godt.


To outsidere i titelkampen er Martin Henckel Mortensen, Hals, og Casper Pilgaard, Ryomgård. De ligger henholdsvis 72 og 76 point efter Ole Petersen i tabellen, og hvis den regerende mester løber ind i problemer, kan de med topresultater overrumple ham. Begge kørere har flere gange i denne sæson krydset målstregen først. De to sidste kørerkonstellationer, som har en mulighed for at tage den generelle titel i løbsserien, er Kevin Rossel/Andreas Jochimsen, Vejle/Eskilstrup, og Kevin Verner Jensen, Silkeborg. Men det gælder for kørere fra Outzen Motorsport og Autoforum Racing Team Silkeborg, at chancerne er meget teoretiske.


Martin Henckel Mortensen har i øvrigt ikke blot mulighed for at vinde det generelle mesterskab i OK Oktan 100 Super GT Danmark. Han fører nemlig også Am-kategorien. Her har han scoret 20 point flere end Røes Motorsports Lasse Andreassen/Largim Ali, Kolding/Albertslund, hvor specielt sidstnævnte har kørt stærkt ved flere lejligheder i år. Endelig har duoen fra Outzen Motorsport, Nicolai Aaberg Hansen/Ulrik Linnemann, Smørum/Skivum, også chancen for at tage Am-titlen.


Det første af klassens fire løb søndag starter 11.25, det sidste 16.30. Alle fire løb vises live på youtube.com/supergtdanmark.


Foto: Morten Kimer Hansen.

Comments


bottom of page