top of page

20 kørere klar til årets Grand Prix Tours Super 2L

I starten var Grand Prix Tours Super 2L lidt et vedhæng til Super GT-klassen. Med otte biler i 2022 havde den endnu ikke gjort sig berettiget til at få sine egne løb, men som sæsonen skred frem, viste deltagerne, at de franskbyggede Mitjet-racere var perfekte til de danske racerbaner. Flere gange overskyggede duellerne i Super 2L kampene i storebrorklassen Super GT.Sidste år talte feltet 15 biler. Klassen blev afviklet for sig selv, og deltagerne i Grand Prix Tours Super 2L leverede masser af godt og tæt race.

 

”I år har vi hele 20 kørere klar til årets Grand Prix Tours Super 2L, og det er en understregning af, at klassen passer perfekt ind i den danske motorsport,” siger Jens Kristoffersen, som sammen med Tom Pedersen er promotor for klassen.

 

”Klassen – og ikke mindst racerbilen – er et godt næste trin for kørere, som har været aktive i andre klasser. De har på løbsweekenderne set det tætte og gode race og vil også selv være med. Men Super 2L har også udviklet sig til at være det oplagte næste valg for kartingkørere, som gerne vil videre i sporten.”

 

Halvdelen af årets felt er debutanter. Fem af dem kommer fra kartingsporten. Det er Victor Frost Bay, Silkeborg, Carl Borggaard, Stenlille, Conrad Leveau, København, Cecilie Nør Jensen, Esbjerg, og Marcus Olsen, Tårnby.

 

Den anden halvdel bringer erfaringer med sig fra andre grene af bilsporten. Emil Østergaard, Charlottenlund, skal således prøve kræfter med fysisk motorsport efter flere sæsoner med sim-racing, mens Mark Bossen, Aalborg, Kevin Brandsborg, Varde, og Lukas Ravn Staub, Kolding, kommer med erfaring fra henholdsvis Danish Endurance Championship, TCR Denmark og Hankook 1600 Challenge. Her tog sidstnævnte i øvrigt mesterskabet. Endelig skifter Frederik Valdemar Schrøder, Aalborg, fra Legend Car Cuppen til Grand Prix Tours Super 2L.

 

Jakob Steffensen, Viborg, vender tilbage, og det er ikke blot for at forsvare sit 2023-mesterskab, men også for at angribe det teammesterskab, hvor han sammen med sin far Sander Steffensen, Viborg, tog bronzene. Teammestrene Rac37eam har i år valgt at skifte til et par nye, unge kørere i form af Carl Borggaard og Marcus Olsen.

 

Grand Prix Tours Super 2L indleder sæsonen i weekenden på Padborg Park. Lørdag køres træning, tidtagning og det første af de tre heats. De to sidste køres søndag og kan opleves på YouTube-kanalen Dansk Motorsport Live.


Foto: Morten Kimer Hansen.

Comments


bottom of page